Een travertin vloer schoonmaken is essentieel om de vloer voor een lange tijd z’n oorspronkelijke glans te laten behouden. Doordat travertin vloeren vallen onder de natuurproducten hebben deze een hoge kwaliteitswaarde en kan een travertin vloer een leven lang meegaan, mits de vloer op de juiste wijze onderhouden wordt. Dagelijks zal de vloer worden blootgesteld aan gevaren zoals zand, wat door u en uw gezinsleden onder uw schoenen mee naar binnen wordt genomen. Zand heeft een schurende werking, waardoor de toplaag van de vloer snel zal slijten. Daarbij kunnen er door het zand kleine krasjes ontstaan op de vloer.

Zand is niet de enige reden voor het schoonmaken van een travertin vloer, ook vocht kan schadelijk zijn voor de vloer. Een travertin vloer schoonmaken en impregneren zorgt ervoor dat de vloer een vocht- en vuilafstotende laag krijgt. Hiermee reduceert u de vochtopname van de vloer, waardoor deze een langere tijd mooi zal blijven.

Een travertin vloer schoonmaken door te polijsten
Een travertin vloer schoonmaken kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan simpele dingen als het zuigen of dweilen van de vloer. Wilt u de travertin vloer schoonmaken en tegelijkertijd kleine krasjes wegwerken, kies dan voor het polijsten van de vloer. Bij het polijsten van de vloer wordt er met een boenmachine en polijstpads voor gezorgd dat de vloer z’n oorspronkelijke glans terugkrijgt. Daarbij wordt de toplaag van de vloer geëgaliseerd, waarmee kleine krasjes niet langer te zien zullen zijn.

Een travertin vloer schoonmaken door te polijsten gebeurt over het algemeen in drie verschillende fases, waarbij er in iedere fase een andere polijstpad gebruikt zal worden. In de eerste fase wordt de vloer met een grove polijstpad schoongemaakt, waarbij de vloer geëgaliseerd wordt. De twee overige fases zorgen voor het opbouwen van de nieuwe toplaag, waarbij gebruik gemaakt wordt van een middelgrove en fijne polijstpad. Tijdens de tweede en derde fase zal de oorspronkelijke glans van de vloer steeds duidelijker zichtbaar worden.

Impregneren na een travertin vloer schoonmaken
Tijdens het polijsten van de vloer of het anderszins schoonmaken van een travertin vloer zal de toplaag worden aangetast. Hierdoor komen de cellen van de vloer open te staan, waar vocht eenvoudig in kan trekken. Vocht is schadelijk voor de vloer, zeker als het om vocht met een hoge zuurgraad gaat. Een travertin vloer schoonmaken wordt om deze reden vaak afgesloten met het impregneren van de vloer. Hierbij wordt de vloer bedekt met een speciale vloeistof (een impregneermiddel), waarmee een vuil- en vochtafstotende toplaag ontstaat. De vochtopname van de travertin vloer wordt hiermee gereduceerd.

Travertin vloer schoonmaken door te schuren
Tot slot is een travertin vloer schoonmaken door te schuren een mogelijkheid. Het schuren van de travertin vloer is echter een relatief ingrijpende en vaak ook kostbare methode om de travertin vloer schoon te maken. Bij het schuren van de travertin vloer kan een laag van 0,5 tot 3,0 millimeter worden verwijderd. Deze vorm van een travertin vloer schoonmaken wordt voornamelijk aangeraden als de vloer sterk beschadigd is en bijvoorbeeld diepe krassen bevat.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden