Om langer te kunnen genieten van een mooie vloer is het uitvoeren van natuursteen vloer onderhoud essentieel. Zeker na de herfst en winter kan de vloer beschadigd zijn geraakt of vuile plekken bevatten. Denk bijvoorbeeld aan al die keren dat u en uw gezinsleden met natte schoenen over de natuursteen vloer zijn gelopen, wat de stenen vloer aantast. Een natuursteen vloer komt in verschillende vormen voor, denk aan een vloer van marmer, travertin of graniet. In grote lijnen wordt natuursteen vloer onderhoud op dezelfde wijze uitgevoerd bij de verschillende soorten natuursteen.

Doordat dit type stenen vloer een natuurproduct is, heeft het een bijzonder hoge kwaliteitswaarde. Het regelmatig uitvoeren van natuursteen onderhoud zorgt ervoor dat de vloer een leven lang mee zal gaan.

Tip: vermijd zand op uw natuursteen vloer!
Door zand buiten de deur te houden wordt de noodzaak van natuursteen vloer onderhoud minder groot. Zand zorgt voor een vroegtijdige slijtage van uw natuursteen vloer, door de schurende werking van het zand. Buiten het feit dat u uw schoenen uit kunt trekken voordat u over een natuursteen vloer loopt, kunt u ook stofwerende tapijten gebruiken. Deze vangen een deel van het zand vooraf voor u op. Door de natuursteen vloer regelmatig te stofzuigen wordt het zand op de natuursteen vloer tijdig verwijderd. De kans op beschadigingen aan de natuursteen vloer wordt hierdoor kleiner. Houd er rekening mee dat er bij een zachter soort marmer veel sneller glansverlies op zal treden dan bij bijvoorbeeld graniet. Met natuursteen vloer onderhoud kunt u de ontstane beschadigingen herstellen.

Natuursteen vloer onderhoud: impregneren van de vloer
Een van de vormen van natuursteen vloer onderhoud is het impregneren van de vloer. Een vloer wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van vocht. Denk bijvoorbeeld aan de “zure regen” op de stenen van uw terras, het vocht wat u gebruikt bij een schoonmaakbeurt van de vloer of een glas frisdrank die valt. Vocht is een van de grootste vijanden van een natuursteen vloer, doordat het vocht in de cellen van de vloer trekt en daar zorgt voor een aantasting van het steen. Met het juiste natuursteen vloer onderhoud is het mogelijk om een vocht- en vuilafstotende laag op de vloer aan te brengen.

Impregneren betekent dat u de vloer bestrijkt met een andere stof, die de vochtopname van de vloer reduceert. Waar de vloer normaal vocht op zou nemen, zorgt deze vorm van natuursteen vloer onderhoud voor het creëren van een afstotende laag. Zo kunt u het vocht eenvoudig van de vloer verwijderen.

Zorg voor een synthetische beschermlaag
Ook het aanbrengen van een synthetische beschermlaag is een goede vorm van natuursteen vloer onderhoud. Het is aan te raden om bij iedere onderhoudsbeurt aan de vloer synthetische was aan te brengen. Deze was zorgt voor een beschermende laag acrylfilm op de vloer. Let er wel op dat u de dikte van de synthetische beschermlaag beperkt houdt bij natuursteen vloer onderhoud. Een dikke laag is op een later moment lastig te verwijderen.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier

Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden