Heeft u een travertin vloer in uw woning? De kans is groot dat deze vloer na verloop van tijd een doffe kleur krijgt en steeds meer krassen gaat bevatten. Met het juiste travertin vloer onderhoud is het mogelijk om dit zo goed mogelijk tegen te gaan! Hoe voert u het travertin vloer onderhoud momenteel uit? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het onderhouden van uw vloer. Denk aan het polijsten van een travertin vloer, het schuren van een travertin vloer of het reinigen van de vloer. Vaak kiest men voor een combinatie van verschillende behandelingen bij het uitvoeren van travertin vloer onderhoud.

Travertin vloer onderhoud: verwijder zand!
Zand heeft een schurende werking, waardoor het kan zorgen voor krassen op uw vloer en zorgt voor een snelle slijtage van de vloer. Het is echter lastig om al het zand van uw vloer te weren, doordat u en uw gezinsleden dit onder schoenen mee naar binnen nemen. Goed travertin vloer onderhoud begint dan ook met het regelmatig verwijderen van zand op uw vloer. Zuig uw travertin vloer bijvoorbeeld eens per week en maak deze schoon met edelzeep.

Mocht het zand al voor zichtbare kleine krassen hebben gezorgd op uw vloer, dan kunt u kiezen voor andere vormen van travertin vloer onderhoud. Met het polijsten van de vloer kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ondiepe krassen worden weggewerkt en dat de travertin vloer z’n oorspronkelijke glans terugkrijgt.

Travertin vloer onderhoud: polijsten van de vloer!
Het polijsten van een travertin vloer maakt het mogelijk om de vloer z’n glans terug te geven en kleine krasjes weg te werken. Bij het polijsten maakt men gebruik van een polijstmachine en verschillende polijstpads. Deze pads verschillen in grofheid, waarbij er in iedere fase van het polijstproces een andere pad wordt gebruikt. Doorgaans bestaat het polijsten uit drie fases, waarbij respectievelijk een grove, een middelgrove en een fijne pad gebruikt worden.

Tijdens het polijsten wordt de toplaag van de vloer verwijderd, waarna de toplaag vervolgens opnieuw wordt opgebouwd. Doordat de toplaag bij deze vorm van travertin vloer onderhoud wordt aangetast, is het sterk aan te raden om de vloer na het polijsten ook te impregneren.

Impregneren na travertin vloer onderhoud
Bij het uitvoeren van travertin vloer onderhoud kan de toplaag van de vloer worden aangetast, waarmee de vochtopname van de vloer toeneemt. Als er nu vocht op uw vloer terechtkomt beschadigt dit de vloer. Door de vloer te impregneren wordt er een nieuwe toplaag met een vuil- en vochtafstotende werking op de travertin vloer aangebracht. Deze laag reduceert de vochtopname van de vloer, waardoor deze een langere tijd mooi zal blijven.

Voor het uitvoeren van verschillende vormen van travertin vloer onderhoud kunt u een specialist inschakelen. Zo hoeft u zelf geen polijstmachine, polijstpads en een impregneermiddel aan te schaffen of te huren. Daarbij bent u er met het inschakelen van een specialist van verzekerd, dat het resultaat van het travertin vloer onderhoud optimaal zal zijn.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden