Wanneer uw marmeren vloer een doffe kleur heeft gekregen of wanneer de vloer beschadigingen bevat, kunt u de marmeren vloer opknappen. Het opknappen van een marmeren vloer of andere natuursteen vloeren kan op verschillende manieren. Doordat de marmeren vloeren onder natuurproducten vallen hebben deze vloeren een hoge kwaliteitswaarde en gaan de vloeren bij het juiste onderhoud een leven lang mee. Het is van de aard van de beschadigingen afhankelijk welke vorm van marmeren vloer onderhoud de beste is.

Een marmeren vloer opknappen kan door de marmeren vloer te polijsten, een marmeren vloer te schuren of een marmeren vloer te impregneren. Twijfelt u over de verschillende mogelijkheden om een marmeren vloer op te knappen? Schakel een specialist in die u hier meer over kan vertellen. Een marmeren vloer opknappen brengt namelijk ook risico’s met zich mee als u hier zelf weinig over weet.

Een marmeren vloer opknappen door te polijsten
Een van de meest gebruikte methodes om een marmeren vloer op te knappen is het polijsten van een marmeren vloer. Met het polijsten van een marmeren vloer is het mogelijk om de ondiepe, oppervlakkige krasjes weg te werken en kunt u een vloer z’n oude glans teruggeven. Vaak krijgt een marmeren vloer door de jaren heen een doffe kleur, wat een veel minder fraai gezicht is. De oppervlakkige krasjes ontstaan vaak als gevolg van zand wat op de vloer terechtkomt tijdens het dragen van uw schoenen.

Een marmeren vloer opknappen door te polijsten kan met een boenmachine en verschillende polijstpads. Deze polijstpads worden aangeboden als grove, middelgrove en een fijne pad. In de drie fases van het polijsten van een marmeren vloer worden deze pads allen gebruikt. De grove pad zorgt voor het wegwerken van oneffenheden en het verwijderen van de doffe laag, terwijl de middelgrove en fijne polijstpad zorgen voor het herstellen van de oorspronkelijke glans van de vloer.

Marmeren vloer opknappen met schuren
Naast de mogelijkheid om een marmeren vloer op te knappen met een polijstmachine kunt u de marmeren vloer ook opknappen door te schuren. Het schuren van een marmeren vloer wordt voornamelijk gedaan als de vloer meerdere diepe krassen of andere grotere beschadigingen bevat. Tijdens het schuren is het met grove schuursegmenten mogelijk om 0,5 tot 3,0 millimeter van de toplaag van een vloer te verwijderen. Hierdoor wordt de vloer geëgaliseerd. Het is heel gebruikelijk om het schuren van de vloer te combineren met het polijsten van een vloer, omdat de toplaag sterk is aangetast na het schuren en daardoor z’n glans in de meeste gevallen verloren is.

Een marmeren vloer opknappen door te schuren is een ingrijpende klus. Vaak lukt het specialisten op dit gebied om tien tot vijfentwintig vierkante meter van uw vloer te schuren op een dag. Als u de marmeren vloer zelf zou opknappen is het oppervlakte wat u per dag kunt doen logischerwijs een stuk lager. Na het schuren moet de vloer gepolijst en vaak ook geïmpregneerd worden. Dit maakt een marmeren vloer opknappen tot een tijdrovende klus.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden