Travertin vloeren zijn natuurproducten, wat betekent dat deze vloeren een hoge kwaliteitswaarde hebben. Wanneer de vloeren op een juiste wijze worden onderhouden, gaat een travertin vloer een leven lang mee. Een van de mogelijkheden om een travertin vloer te onderhouden is een travertin vloer schuren of een travertin vloer polijsten. Het verschil tussen een travertin vloer schuren en polijsten zit in de dikte van de laag die verwijderd wordt.

Wanneer u de doffe laag van een travertin vloer wilt verwijderen of ondiepe krassen wil wegwerken, is het polijsten van de vloer vaak voldoende. Een travertin vloer schuren is aan te raden bij het herstellen van grove beschadigingen zoals diepe krassen of kleine stukjes steen die zijn afgebroken.

Doel bij een travertin vloer schuren
Een travertin vloer schuren houdt in dat een deel van de toplaag van de vloer wordt verwijderd, om oneffenheden te herstellen. Dit gebeurt dit alleen bij vloeren die al enige jaren worden gebruikt, maar ook bij nieuwe vloeren. Bij nieuwe vloeren is er vaak sprake van oneffenheden tussen de tegels en de voegen. Een travertin vloer schuren maakt het mogelijk om die oneffenheden weg te werken, zodat er geen vuil in de voeg achterblijft. Ook wordt het schuren van een nieuwe travertin vloer aangeraden om te voorkomen dat de vloer erg glad is.

Bij bestaande vloeren kiest men vaak voor het schuren van de travertin vloer om beschadigingen te herstellen en de vloer z’n oorspronkelijke glans terug te geven. Een travertin vloer schuren wordt doorgaans gecombineerd met het polijsten en impregneren van de vloer.

Travertin vloer schuren, hoe werkt het?
Tijdens het schuren van een travertin vloer wordt er doorgaans 0,5 tot 3,0 millimeter van de toplaag van de vloer afgehaald. Bij het schuren van natuursteen maakt men gebruik van een watergekoelde diamantschijf, om te voorkomen dat er stof opspringt bij het schuren van de travertin vloer. Wel kan er water opspatten tijdens het schuren, waardoor het sterk aan te raden is om uw woning voor het schuren van de vloer gedeeltelijk leeg te halen en muren af te dekken met plastic.

Bij een travertin vloer schuren maakt men gebruik van een grofkorrelig schuursegment, waarmee de dikste laag van de vloer verwijderd kan worden. Vaak kiest men er daarna voor om de vloer met fijnere segmenten na te schuren en te polijsten, om de glans van de vloer te herstellen. Het is van het type vloer afhankelijk hoe vaak het nodig is om de travertin vloer te schuren.

Impregneren na een travertin vloer schuren
Een travertin vloer schuren betekent dat u de toplaag van de vloer behoorlijk aantast, waarbij cellen van de vloer bloot kunnen komen te liggen. Om te voorkomen dat de vochtopname van de vloer hierbij toeneemt, is het impregneren van de vloer vaak noodzakelijk na het schuren. Vocht is namelijk een van de grootste vijanden van u travertin vloer. Bij het impregneren van een travertin vloer voorziet u de travertin vloer vaak van een vuil- en vochtafstotende laag, die de vochtopname van de vloer reduceert.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden