Wanneer u een natuursteen vloer jaren intensief heeft gebruikt, kan deze doffe plekken vertonen. Een natuursteen vloer polijsten is in dit geval de ideale manier om van deze plekken af te komen! Natuursteen vloeren worden in verschillende materialen aangeboden, denk aan marmer en graniet. Het spreekt voor zich dat doffe plekken veel sneller kunnen ontstaan op het zachtere marmer, dan dat deze plekken op het harde graniet zullen ontstaan. Een marmer natuursteen vloer polijsten kan hierdoor sneller noodzakelijk zijn dan het polijsten van een granieten vloer.

Werking van een natuursteen vloer polijsten
Een natuursteen vloer polijsten wil zeggen dat de vloer door middel van een boenmachine weer glimmend wordt gemaakt. Zo krijgt de vloer z’n oorspronkelijke glans terug na het polijsten ervan! Hierbij wordt niet alleen de doffe laag van de vloer verwijderd, maar kunnen ook kleine microscopische krasjes hersteld worden. Over het algemeen verloopt een natuursteen vloer polijsten in vier verschillende fases.

– Fase 1 (grove pad): tijdens de eerste fase van het polijsten van de natuursteen vloer wordt deze licht geschuurd met een grove diamantpad. De structuur van de natuursteen wordt hiermee geopend en kleine krasjes worden hersteld. Na het uitvoeren van deze fase heeft de vloer een matte uitstraling en is deze zeer poreus.
– Fase 2 (middelgrove pad): in de tweede fase van een natuursteen vloer polijsten wordt gebruik gemaakt van een middelgrove pad. Gedurende deze fase wordt de vloer opnieuw opgebouwd en zal de structuur van de natuursteen zich sluiten. In deze fase krijgt de vloer weer iets van z’n oude glans terug.
– Fase 3 (fijne pad): tot slot wordt de vloer in de derde fase van een natuursteen vloer polijsten met een fijne pad opgeboend en gepolijst. De structuur van de vloer is nu bijna gesloten en de oorspronkelijke glans is terug. Voor een optimaal resultaat wordt deze fase van een natuursteen vloer polijsten vaak meerdere keren herhaald.
– Fase 4 (impregneren): nadat de vloer gepolijst is kunt u deze (laten) impregneren. Een natuursteen vloer impregneren zorgt ervoor dat de vloer een vocht- en vuilafstotende bovenlaag krijgt. Dit reduceert de vochtopname van de vloer.

Frequentie van een natuursteen vloer polijsten
Het is van de mate van onderhoud aan uw natuursteen vloer afhankelijk hoe vaak een natuursteen vloer polijsten noodzakelijk is. Wanneer u de vloer bijvoorbeeld wekelijks onderhoudt met edelzeep zal de vloer niet vaak gepolijst hoeven te worden. Daarbij is de noodzaak van een natuursteen vloer polijsten afhankelijk van de mate waarin u over de vloer loopt. Met uw schoenen kunt u zand meenemen van buiten, waarmee de toplaag van de vloer sneller zal slijten. Ook zorgt zand voor kleine krasjes, die met het polijsten van de natuursteen vloer kunnen worden weggewerkt. Door de vloer regelmatig te reinigen wordt het merendeel van het zand tijdig verwijderd.

Een natuursteen vloer polijsten kunt u zelf doen mits u hier de juiste apparatuur voor heeft. Denk hierbij aan een polijstmachine en de juiste pads om de vloer te kunnen polijsten. Veel mensen kiezen er om die reden voor om de hulp van een specialist in te schakelen.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden