Wanneer u jarenlang over uw betonnen vloer heeft gelopen kan deze een doffe kleur gekregen hebben. Dit geldt niet alleen voor beton, maar bijvoorbeeld ook voor verschillende soorten natuursteen. Een betonnen vloer polijsten is de oplossing voor dit probleem! Met het polijsten van uw vloer geeft u de betonnen vloer z’n oorspronkelijke glans terug. Een betonnen vloer polijsten kunt u zelf doen als u hier de juiste apparatuur voor heeft, maar veel consumenten kiezen ervoor om het polijsten van de vloer te laten doen. Zo bent u verzekerd van een optimaal resultaat en weet u zeker dat u de vloer niet verder aantast bij het polijsten!

Een betonnen vloer polijsten, hoe werkt het?
Een betonnen vloer polijsten houdt in dat de vloer door het gebruik van een speciale boenmachine weer glimmend wordt gemaakt. Tijdens het polijsten van de vloer wordt echter niet alleen de doffe laag van de vloer verwijderd, maar kunnen ook kleine krasjes worden weggewerkt. Deze krasjes ontstaan bijvoorbeeld als gevolg van zand wat met uw schoenen mee naar binnen is gekomen. Over het algemeen wordt het polijsten van een betonnen vloer in vier verschillende fases uitgevoerd:

– Fase 1 (grove pad): in de eerste fase van een betonnen vloer polijsten wordt gebruik gemaakt van een grove diamantpad. Hiermee wordt de vloer licht geschuurd om de cellen van het beton te openen en kleine krasjes weg te werken. De betonnen vloer zal na deze eerste fase poreus zijn en een matte uitstraling hebben.
– Fase 2 (middelgrove pad): gedurende de tweede fase wordt de vloer opnieuw opgebouwd en zullen de cellen van het beton weer gesloten worden. Na het uitvoeren van deze fase zal de betonnen vloer een groot deel van z’n oude glans terug hebben.
– Fase 3 (fijne pad): in de laatste fase van een betonnen vloer polijsten zorgt men ervoor dat de vloer z’n oorspronkelijke glans volledig terugkrijgt. De structuur van de betonnen vloer is na deze fase weer hersteld. Om een optimaal resultaat te bereiken zal deze derde fase meerdere keren worden uitgevoerd.
– Fase 4 (impregneren): de vierde fase behoort eigenlijk niet meer tot het polijsten van de betonnen vloer. In deze fase wordt de betonnen vloer geïmpregneerd, om de bovenste laag van de vloer vuil- en vochtafstotend te maken. Dit reduceert de vochtopname van de betonnen vloer, waardoor deze minder snel beschadigt.

Zelf een betonnen vloer polijsten
Een betonnen vloer polijsten is geen eenvoudige klus, mede door het feit dat u hier speciale apparatuur voor nodig heeft. Denk aan de verschillende pads om te kunnen polijsten en de polijstmachine zelf. Er zijn bedrijven waar u deze apparatuur kunt lenen om uw betonnen vloer te polijsten. Vaak wordt het echter aangeraden om voor het polijsten van een betonnen vloer de hulp van een specialist in te schakelen.

Zo bent u ervan verzekerd dat de vloer op de juiste manier behandeld wordt en dat zowel de krasjes, als de doffe laag van de betonnen vloer verwijderd worden.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden