Regelmatig een travertin vloer reinigen is noodzakelijk om de vloer z’n glans te laten behouden en krassen op de vloer te voorkomen. Wanneer u en uw gezinsleden bijvoorbeeld met schoenen over de vloer lopen zal er regelmatig zand op de vloer terechtkomen. Zand heeft een schurende werking, waardoor er krassen op de vloer ontstaan en de toplaag snel zal slijten. Door een travertin vloer te reinigen gaat u dit tegen! Er zijn verschillende manieren om uw travertin vloer te reinigen. Denk aan een travertin vloer polijsten, een travertin vloer schuren of een travertin vloer impregneren. Over het algemeen worden deze reinigingsmethoden gecombineerd om een optimaal resultaat te behalen.

Ook is het afhankelijk van de mate van slijtage op uw travertin vloer welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Voor het wegwerken van diepe krassen zult u de vloer bijvoorbeeld moeten schuren, terwijl een travertin vloer polijsten voldoende is voor het wegwerken van kleine krasjes en de doffe laag die na verloop van tijd op de vloer kan ontstaan.

Travertin vloer reinigen: zuigen en soppen
Een travertin vloer reinigen begint met het regelmatig zuigen van de vloer, waarmee u het grootste deel van het zand op uw vloer verwijdert. Zorg er bijvoorbeeld minimaal eens per week voor dat het zand wordt weggezogen. Naast het zuigen van de vloer kunt u een travertin vloer reinigen met edelzeep. Merk u dat de vochtopname van de vloer toeneemt bij het regelmatig reinigen van de travertin vloer? Wellicht is het noodzakelijk om de vloer te impregneren.

Het impregneren van een travertin vloer betekent dat u de vloer een vuil- en vochtafstotende laag geeft door een speciale vloeistof op de vloer aan te brengen. Niet alleen bij een travertin vloer reinigen is impregneren noodzakelijk, ook bij het polijsten of schuren van een travertin vloer kunt u deze impregneren. Bij dergelijke methoden om de travertin vloer te reinigen wordt de toplaag van de vloer aangetast, waarmee de vochtopname van de vloer toeneemt.

Travertin vloer reinigen door te polijsten
Naast het schoonmaken van een travertin vloer door deze regelmatig te zuigen kunt u een travertin vloer reinigen door deze te polijsten. Bij het polijsten van een travertin vloer geeft u de vloer z’n oorspronkelijke glans terug. Daarbij is het polijsten van een vloer de ideale oplossing voor het wegwerken van kleine krasjes op de vloer. Voor het polijsten van een travertin vloer heeft u de beschikking over een polijstmachine en polijstpads nodig. Deze materialen kunt u huren bij verschillende bedrijven. U kunt ook de hulp van een specialist inschakelen om uw travertin vloer te reinigen met een polijstmachine. Zo bent u ervan verzekerd dat het uiteindelijke resultaat optimaal zal zijn.

Heeft u diepere krassen in uw travertin vloer met een diepte van 0,5 tot 3,0 millimeter? Dan is het schuren van de travertin vloer vaak een betere oplossing dan het polijsten ervan. Met het schuren van de vloer kunt u vaak een dikkere laag van de vloer verwijderen, waarmee diepe krassen geëgaliseerd worden.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden