Heeft uw marmeren vloer door de jaren heen een doffe kleur gekregen of zitten er krasjes op de vloer? Regelmatig de marmeren vloer reinigen gaat dit tegen! Een van de grootste veroorzakers van slijtage aan marmeren vloeren is zand, naast bijvoorbeeld vocht. Het zand wordt via uw schoenen en die van uw gezinsleden mee naar binnen genomen en zorgt daar voor een schurende werking op de marmeren vloer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld graniet is marmer een van de zachtere soorten natuursteen. Dit maakt marmer kwetsbaarder en dus gevoeliger voor slijtage of een doffe kleur!

Een marmeren vloer reinigen kan op verschillende manieren. Denk aan het polijsten van een marmeren vloer, een marmeren vloer schuren of een marmeren vloer impregneren. Het is onder specialisten heel gebruikelijk om een combinatie van deze reinigingsvormen te gebruiken. Daarbij is het afhankelijk van de aard van de beschadiging of slijtage, welk type reiniging het meest geschikt is om uw marmeren vloer te reinigen.

Marmeren vloer reinigen met een polijstmachine
Een marmeren vloer reinigen kan onder meer door deze te polijsten. Bij het polijsten van een marmeren vloer gebruikt u een polijstmachine en verschillende polijstpads. Wanneer u de vloer zelf wilt polijsten kunt u deze apparatuur huren bij verschillende bedrijven. Tijdens het polijsten worden er drie fases afgewerkt, waarbij steeds een andere polijstpad gebruikt wordt. Dit zijn respectievelijk een grove, een middelgrove en een fijne polijstpad.

In de eerste fase wordt de toplaag van de marmeren vloer met een grove polijstpad licht geschuurd. Hierbij worden de oppervlakkige krassen weggewerkt en zal de vloer poreus worden. Vervolgens wordt de vloer in de tweede en derde fase hersteld en zal er een nieuwe toplaag ontwikkeld worden. Zo krijgt de marmeren vloer z’n oorspronkelijke glans terug en zijn de krassen verdwenen na het reinigen van de marmeren vloer.

Grote vlekken op marmeren vloer reinigen
Naast de oppervlakkige beschadigingen in een marmeren vloer kunt u ook te maken krijgen met diepere krassen of stukjes steen die zijn afgebroken. In dit geval is het polijsten van de vloer vaak niet toereikend genoeg. Een marmeren vloer reinigen kan in dit geval door de marmeren vloer te schuren. Bij het schuren van de marmeren vloer wordt een laag met een dikte van 0,5 tot 3,0 millimeter verwijderd.

Een marmeren vloer reinigen door deze te schuren is een relatief ingrijpende reinigingsmethode, omdat de toplaag van de vloer sterk wordt aangetast. Daarbij kan er per dag slechts zo’n tien tot vijfentwintig vierkante meter van uw vloer worden geschuurd. Dit komt mede door het feit dat de vloer na het schuren ook nog gepolijst moet worden. Na het schuren heeft de vloer vaak geen glans meer, waarvoor het polijsten van de vloer de oplossing biedt.

Ook het impregneren van de marmeren vloer is na het reinigen gebruikelijk. Bij het impregneren brengt u een speciale vloeistof op de marmeren vloer aan, die ervoor zorgt dat de toplaag van de marmeren vloer een vocht- en vuilafstotende werking krijgt.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden