Een van de mogelijkheden die u heeft bij beschadigingen aan uw vloer van bijvoorbeeld marmer of graniet, is een natuursteen vloer schuren. Een natuursteen vloer schuren is echter een van de duurdere onderhoudsbehandelingen voor vloeren, doordat er een beperkt aantal specialisten is die u hiermee kunnen helpen. Vaak wordt dan ook aangeraden om krassen of andere beschadigingen eerst door te polijsten, te reinigen of te impregneren weg te werken.

Natuursteen vloer schuren, hoe werkt het?
Een natuursteen vloer schuren betekent dat de bovenste laag van uw beschadigde, versleten of zeer vervuilde vloer wordt verwijderd. Tijdens het slijpen of schuren van de natuursteen vloer wordt over het algemeen 0,5 tot 3,0 millimeter van de toplaag afgeschaafd. Een natuursteen vloer schuren gebeurt met een speciale schuurmachine die werkt met een diamantschijf. Deze diamantschijven zijn watergekoeld om te voorkomen dat het vrijgekomen stof van de toplaag op zal vliegen en daarmee uw interieur kan aantasten.

Dankzij de grofkorrelige schuursegmenten die over de natuursteen vloer draaien, kunnen beschadigingen en gebruikssporen relatief eenvoudig worden verwijderd. Na het gebruik van een grofkorrelig schuursegment zal de natuursteen vloer nog een aantal keer met fijnere segmenten worden geschuurd. De toplaag wordt hierdoor steeds dichter en fijner van structuur.

Een natuursteen vloer schuren in huis
Kiest u voor een natuursteen vloer schuren in huis, dan is het belangrijk dat u voor het schuren muren afdekt met plastic en uw interieur tijdelijk in andere kamers zet. Tijdens het schuren van de natuursteen vloer kan er namelijk water opspatten, wat voor een vervelende schade aan muren en meubels kan zorgen. Over het algemeen kan een specialist dagelijks tien tot vijfentwintig vierkante meter voor u schuren, mede doordat de vloer na het schuren gepolijst zal moeten worden. Door de vloer te polijsten krijgt deze zijn oorspronkelijke glans weer terug.

Wanneer een natuursteen vloer schuren?
Een natuursteen vloer schuren gebeurt niet alleen in woningen waar de vloer al enige jaren ligt. Ook kiezen architecten, projectontwikkelaars en bedrijven er regelmatig voor om een vloer kort na het leggen ervan te schuren. Na het leggen van de vloer is deze namelijk erg glad en daarbij kunnen er oneffenheden zijn ontstaan door de voegen tussen stenen. Een natuursteen vloer schuren zorgt er in dit geval voor dat de vloer minder glad en volledig egaal wordt gemaakt. Een bijkomend voordeel hierbij is dat er nooit vuil tussen de voegen zal blijven haken.

Naast het schuren van een nieuwe vloer, kiezen veel mensen voor het schuren van een natuursteen vloer die er al jaren ligt. Een natuursteen vloer schuren is een goede manier om de vloer te renoveren. Wanneer u de vloer weinig tot niet heeft onderhouden zal de vloer inmiddels flink beschadigd, dof en bekrast zijn geraakt. Door de vloer te schuren worden dergelijke beschadigingen voor u weggewerkt. Met het polijsten van de vloer na het schuren krijgt deze zijn oorspronkelijke glans weer terug en lijkt de vloer weer als nieuw. Zo kunt u weer jaren vooruit met uw vloer!

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden