Marmeren vloer onderhoud is essentieel om de oorspronkelijke glans van marmer te behouden. Daarbij zorgt u er met het juiste marmeren vloer onderhoud voor dat krasjes of andere beschadigingen voorkomen worden. Zeker zand is een grote vijand van marmeren vloeren, doordat zand een sterk slijtende werking heeft. Daarbij kan zand de veroorzaker van kleine, oppervlakkige krasjes op de vloer zijn. Het is echter bijna onmogelijk om het zand van uw vloer te weren, als u bedenkt dat u en uw gezinsleden dagelijks met schoenen over de vloer lopen.

Het marmeren vloer onderhoud komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren vloer polijsten, een marmeren vloer schuren of een marmeren vloer impregneren. Over het algemeen maakt men gebruik van een combinatie van deze reinigingsmethoden.

Marmeren vloer onderhoud door te polijsten
Een van de meest gebruikte vormen van marmeren vloer onderhoud is het polijsten van de vloer. Met het polijsten van een marmeren vloer kunt u de vloer z’n oorspronkelijke glans teruggeven en de ondiepe krasjes wegwerken. Voor diepere krassen in het relatief zachte marmer kunt u de marmeren vloer schuren. Bij het schuren wordt een dikkere laag van de vloer afgehaald dan bij andere vormen van marmeren vloer onderhoud.

Het polijsten van een marmeren vloer bestaat uit vier verschillende fases, waarvan de laatste fase niet meer tot het polijsten zelf behoort maar wel tot het marmeren vloer onderhoud. Bij het polijsten maakt men gebruik van een speciale boenmachine en verschillende polijstpads. Per fase gebruikt men een andere polijstpad, die verschillen in de grofheid van de pad.

Impregneren na marmeren vloer onderhoud
Na het uitvoeren van marmeren vloer onderhoud, bijvoorbeeld door de vloer te polijsten of te schuren, is het impregneren van de vloer aan te raden. Bij het impregneren van een marmeren vloer brengt u een vocht- en vuilafstotende laag op de vloer aan. Deze laag reduceert de vochtopname van de marmeren vloer, waardoor deze minder snel zal beschadigen. Vocht kan namelijk in de cellen van de vloer trekken en de vloer op die manier aantasten, zeker als het om zure vocht gaat.

Impregneren als onderdeel van marmeren vloer onderhoud wordt ook bij andere vormen van natuursteen veelvuldig gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het impregneren van een travertin vloer of een granieten vloer.

Marmeren vloer onderhoud laten uitvoeren
Een deel van het marmeren vloer onderhoud kunt u zelf doen, bijvoorbeeld door de vloer wekelijks te stofzuigen en schoon te maken. Het is echter lastig om een marmeren vloer zelf te polijsten of te schuren, zeker als u hier niet de juiste apparatuur voor heeft. Veel apparaten om deze klussen uit te voeren kunt u huren bij bedrijven. Echter wordt er over het algemeen door consumenten gekozen voor de hulp van een specialist op het gebied van marmeren vloer onderhoud. Zij hebben vaak een ruime expertise in het uitvoeren van onderhoud aan een natuursteen vloer. Zo weet u zeker dat het uiteindelijke resultaat optimaal zal zijn en dat vloer z’n oorspronkelijke glans weer terugkrijgt!

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden