Regelmatig een natuursteen vloer reinigen zorgt ervoor dat de vloer een lange tijd mee zal gaan en z’n oorspronkelijke glans behoudt. Doordat de vloer dagelijks wordt blootgesteld aan vocht en bijvoorbeeld zand van buitenaf, kan de vloer na verloop van tijd vormen van slijtage vertonen. De vloer verliest z’n glans of er ontstaan krassen op de vloer. Door de natuursteen vloer te reinigen voorkomt u dit! Een natuursteen vloer reinigen kan op verschillende manieren en is enigszins afhankelijk van het type natuursteen wat u in uw woning heeft. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen het relatief zachte marmer en het veel hardere graniet. Op marmer zal een afname van de glans veel sneller zichtbaar zijn dan bijvoorbeeld op graniet. Een marmer natuursteen vloer reinigen zal daardoor vaker nodig zijn.

Natuursteen vloer reinigen en impregneren
Een natuursteen vloer reinigen zorgt er niet alleen voor dat het vuil of de doffe plekken van uw vloer worden verwijderd, het tast ook de bovenste laag van de vloer aan. Als gevolg van het reinigen neemt de vocht- en vuilafstotende werking van de vloer af en neemt de vochtopname van de vloer juist toe. Als het vocht, zoals water van de reinigingsbeurt of gevallen frisdrank, in de cellen van de natuursteen komt kan het de natuursteen vloer beschadigen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat u de vloer impregneert na een natuursteen vloer te hebben gereinigd.

Bij het impregneren van een natuursteen vloer bestrijkt u de bovenste laag van de vloer met een impregneermiddel. Dit middel kunt u online of in een fysieke bouwwinkel kopen. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat er een vuil- en vochtafstotende laag op de vloer ontstaat. Mocht er nu vocht op uw vloer terechtkomen, dan kunt u dit heel eenvoudig van de vloer afnemen.

Zuig het zand regelmatig van uw vloer
Het is mogelijk om een natuursteen vloer te reinigen met water en een sopje, maar het begint met het stofzuigen van de vloer. Vaak komt er een kleine laag zand over de vloer te liggen, doordat u en uw gezinsleden zand met uw schoenen mee naar binnen nemen. Zand heeft een schurende werking waardoor de bovenste laag van uw vloer wordt aangetast. Door de natuursteen vloer te reinigen met een stofzuiger zuigt u het grootste deel van dit zand op. Een voordeel aan het stofzuigen van een natuursteen vloer is dat het niet direct noodzakelijk is om de vloer te impregneren na het reinigen ervan.

Een synthetische beschermlaag aanbrengen
Sluit een natuursteen vloer reinigen af met het aanbrengen van een synthetische beschermlaag op de vloer. Bij het aanbrengen van een synthetische beschermlaag tijdens het reinigen van uw natuursteen vloer brengt u een dun laagje was (acrylfilm) aan op de bovenste laag van de vloer. Zorg ervoor dat de laag met was niet te dik is, om te voorkomen dat u dit bij een volgende reiniging lastig van de vloer krijgt. Met een synthetische beschermlaag wordt de natuursteen vloer beschermd tegen krassen, die bijvoorbeeld door het zand op uw vloer kunnen ontstaan.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden