Naarmate een natuurstenen vloer ouder wordt kan deze zijn glanzende kleur enigszins verliezen. Het hangt van het type natuursteen af hoe snel dit gaat. Zo zal het relatief zachte marmer veel sneller een doffe kleur krijgen dan het veel hardere graniet. Regelmatig een natuurstenen vloer schoonmaken zorgt ervoor dat de vloer z’n oorspronkelijke glans zolang mogelijk behoudt. Doordat natuurstenen vloeren een natuurproduct zijn hebben deze een hoge kwaliteitswaarde. Een natuurstenen vloer schoonmaken zorgt er dan ook voor dat de vloer een leven lang mee kan gaan!

Er zijn verschillende manieren van een natuurstenen vloer schoonmaken. Denk hierbij aan het polijsten van een natuursteen vloer, het schuren van een natuursteen vloer en het impregneren van een vloer. Dergelijke onderhoudsbehandelingen worden vaak als combinatie gebruikt om de natuurstenen vloer z’n glans terug te geven.

Natuurstenen vloer schoonmaken en stofzuigen
Een van de grootste vijanden voor een natuurstenen vloer is zand, wat dagelijks met uw schoenen mee naar binnen wordt genomen. Zand heeft een schurende werking, waardoor er krasjes op de vloer kunnen ontstaan. Een natuurstenen vloer schoonmaken door te stofzuigen zorgt ervoor dat het zand zo min mogelijk op de vloer blijft liggen en de schade hierdoor minimaal wordt. Naast het stofzuigen van de vloer kunt u er ook voor kiezen om de vloer eens per week schoon te maken met edelzeep.

Mocht de vocht- en vuilafstotende laag steeds minder worden bij het schoonmaken van de natuurstenen vloer, dan kan het raadzaam zijn om de vloer te impregneren. Een natuurstenen vloer schoonmaken kan ervoor zorgen dat de toplaag van de vloer steeds verder wordt aangetast, waardoor de cellen van de vloer open komen te staan. Het vocht trekt hierin en zorgt ervoor dat de vloer beschadigt.

Na een natuurstenen vloer schoonmaken impregneren
Om de vloer z’n vocht- en vuilafstotende laag terug te geven is het aan te raden om de vloer eens in de zoveel tijd te impregneren. Hierbij wordt er een speciale vloeistof op de vloer aangebracht, die zorgt voor een beschermende toplaag. Overigens is het impregneren niet alleen aan te raden na een natuurstenen vloer te hebben schoongemaakt. Ook na het schuren of polijsten van een natuursteen vloer dient u deze te impregneren. Bij het schuren en polijsten van een vloer tast u de toplaag van de vloer aan om deze te egaliseren en z’n oorspronkelijke glans terug te kunnen geven.

Natuurstenen vloer schoonmaken door te polijsten
Een natuurstenen vloer schoonmaken door te polijsten wil zeggen dat u met een polijstmachine de bovenste laag van de vloer oppoetst. De doffe laag zal hierdoor verdwijnen, zodat de vloer meer gaat glanzen. Daarbij worden kleine krasjes weggewerkt bij het polijsten. Het polijsten van een vloer verloopt over het algemeen in drie verschillende fases, waarbij steeds weer een andere polijstpad wordt gebruikt. Hierbij wordt van een zeer grove, naar een steeds iets fijnere pad gewerkt. In de eerste fase zullen de cellen van de vloer open komen te staan, waarna deze in de overige twee fases weer gesloten worden.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden