Marmeren vloeren zijn erg populair, mede door de grote kwaliteitswaarde van dergelijke natuurstenen. Wanneer een marmeren vloer op de juiste wijze wordt onderhouden gaat deze zeker een leven lang mee. Een marmeren vloer schuren en polijsten is een goed voorbeeld van een manier om de marmeren vloer te onderhouden. Naast een marmeren vloer schuren en polijsten kunt u er ook voor kiezen om een marmeren vloer schoon te maken met edelzeep of te stofzuigen. Hierbij wordt het grootste deel van het zand van de vloer opgezogen, waardoor het zand niet langer voor slijtage of krassen kan zorgen op de marmeren vloer.

Niet alleen bij marmeren vloeren is schuren en polijsten gebruikelijk. Ook een travertin vloer polijsten of een betonnen vloer polijsten is heel gebruikelijk om de oorspronkelijke glans van een vloer te herstellen.

Verschil tussen een marmeren vloer schuren en polijsten
Er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen een marmeren vloer schuren en polijsten. Zo is het veel gebruikelijker om een marmeren vloer te polijsten, waarbij de doffe kleur van het marmer wordt verwijderd. Daarbij is het met het polijsten van een marmeren vloer mogelijk om kleine, oppervlakkige krassen te verwijderen. Dit zijn de krasjes die zijn ontstaan door het zand wat op uw vloer is terechtgekomen. Het polijsten van een marmeren vloer wordt gedaan met een polijstmachine en verschillende polijstpads. Deze pads verschillen in grofheid en lopen uiteen van een grove, naar een middelgrove en fijne structuur.

Een marmeren vloer schuren is een veel ingrijpendere reinigingsmethode. Het schuren van een vloer wordt voornamelijk gedaan bij diepere scheuren en krassen of bij vuil wat erg diep in het marmer is getrokken. Met het schuren van de marmeren vloer is het mogelijk om 0,5 tot 3,0 millimeter van de toplaag te verwijderen. Hierbij worden verschillende schuursegmenten gebruikt, die net als de polijstpads verschillen in grofheid. Des te fijner het schuursegment is, des te kleiner ook de impact van het schuren zal zijn. Het schuren van een marmeren vloer wordt niet alleen bij bestaande vloeren gedaan, maar ook bij nieuwe vloeren. Hierbij worden oneffenheden tussen het marmer en voegen weggewerkt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat er geen vuil in de voegen achterblijft.

Een marmeren vloer schuren of polijsten?
Het is van verschillende aspecten afhankelijk of een marmeren vloer schuren of polijsten de beste keuze voor u is. Dit hangt af van de aard van de beschadigingen of het vuil op de vloer. Het is belangrijk om te beter dat het schuren van een marmeren vloer over het algemeen duurder is omdat er slechts tien tot vijfentwintig vierkante meter kan worden geschuurd op een dag.

Een marmeren vloer schuren en polijsten kunt u zelf doen, maar veel gebruikelijker is het om de hulp van een specialist in te schakelen. Een specialist heeft doorgaans een ruime expertise in een marmeren vloer schuren en polijsten en beschikt daarbij over de juiste apparatuur om deze klus voor u uit te voeren. Zo bent u verzekerd van een optimaal eindresultaat, waarbij uw vloer z’n oorspronkelijke glans terugkrijgt.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden