U wilt uw travertin vloer zolang mogelijk mooi houden! Een travertin vloer impregneren is een goede manier om hieraan bij te dragen. Uw vloer zal regelmatig worden blootgesteld aan vocht, bijvoorbeeld tijdens het dweilen van de vloer of bij het vallen van een glas drinken. Het vocht kan in uw vloer trekken en hierdoor zorgen voor vochtschade of schimmelplekken als deze niet geïmpregneerd is. Een travertin vloer impregneren reduceert namelijk de wateropname van de vloer, door de vloer een vocht- en vuilafstotende laag te geven.

Travertin is een kalksteen, wat onder de sedimentaire gesteentes valt. Kalksteen kan op twee manieren gevormd worden, namelijk: organisch en anorganisch. De organische vorming van kalksteen verloopt via de opeenhoping van stoffelijke overschotten van kleine beestjes en planten. Een anorganische vorming ontstaat doordat het zeewater calciumcarbonaat uitslaat als er sprake is van een te hoge zoutconcentratie. De opeenstapeling hiervan vormt kalksteen.

Waarom is een travertin vloer impregneren belangrijk?
Een travertin vloer impregneren is belangrijk omdat kalksteen oplost in zuur water. Als u bijvoorbeeld travertin stenen gebruikt op uw terras kunnen de stenen worden aangetast door “zure regen”. Het effect van de zuren in regen is onder meer te zien aan travertin beelden, die na jaren vaak sterk achteruit gegaan zijn. Door een travertin vloer te impregneren reduceert u het effect van zuren op de vloer. Deze zal hierdoor langer mooi blijven!

Wanneer u een travertin vloer in uw woning heeft vormt water de grootste vijand van uw vloer. Travertin heeft een structuur met verschillende cellen, waardoor het water makkelijk bij de vloer naar binnen kan trekken. Andersom is het veel lastiger om het vocht weer uit de vloer te laten trekken. Het water of ander vocht kunnen uw vloer aantasten als deze in de cellen van de vloer zijn getrokken, waardoor een travertin vloer impregneren sterk is aan te raden.

Een travertin vloer impregneren, hoe werkt het?
Bij het impregneren van een travertin vloer brengt u een beschermlaag aan over de vloer. Een travertin vloer impregneren wordt bijvoorbeeld regelmatig gedaan na het reinigen, polijsten of het in andere vormen onderhouden van de travertin vloer. Hierbij wordt de bovenlaag vaak enigszins aangetast, waardoor het vocht makkelijker in de cellen van de vloer terecht kan komen. Een travertin vloer impregneren gaat dit tegen, door de vloer een vuil- en vochtafstotende laag te geven. Het vocht blijft beter op uw vloer liggen, waardoor u het eenvoudig van de vloer kunt verwijderen.

Een travertin vloer impregneren kunt u zelf doen, maar ook laten doen. Er zijn verschillende bedrijven die u helpen bij het impregneren van een natuursteen vloer. Mocht u een travertin vloer zelf willen impregneren, dan heeft u hier een geschikt impregneermiddel voor nodig. Op internet vindt u verschillende webwinkels waarin deze impregneermiddelen worden aangeboden. Het is van de eigenschappen van uw vloer afhankelijk welk impregneermiddel het meest geschikt is. De leverancier van uw vloer kan u hier meer over vertellen. Ook kan een leverancier u meer vertellen over de werking van het impregneren van een travertin vloer.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden