Naarmate een marmeren vloer langer in uw woning of bedrijfspand ligt, kan deze een doffere kleur krijgen. Daarbij kan zand ervoor zorgen dat de toplaag van de marmeren vloer snel slijt. Een marmeren vloer schoonmaken is essentieel om de doffe kleur en de snelle slijtage van de vloertegen te gaan! Marmer is een natuurproduct met een hoge kwaliteitswaarde, waardoor marmer een leven lang mee zou moeten kunnen gaan. Een marmeren vloer schoonmaken kan op verschillende manieren, denk aan een marmeren vloer polijsten, een marmeren vloer schuren of het domweg stofzuigen van de marmeren vloer.

Het is van de aard van het vuil op uw marmeren vloer afhankelijk hoe u de marmeren vloer het beste kunt schoonmaken. Marmer is een relatief zacht type natuursteen, waardoor een marmeren vloer kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld het hardere graniet. Een marmeren vloer regelmatig schoonmaken wordt hierdoor des te belangrijker!

Marmeren vloer schoonmaken door te schuren
Wanneer de marmeren vloer erg vies is en verschillende beschadigingen bevat, is een marmeren vloer schoonmaken door te schuren de beste optie. Bij het schuren van de marmeren vloer wordt de toplaag voor 0,5 tot 3,0 millimeter verwijderd. Door de toplaag te verwijderen wordt de vloer geëgaliseerd en zijn diepere barsten en krassen niet langer zichtbaar. Het schuren van een marmeren vloer is een erg ingrijpende manier van een marmeren vloer schoonmaken, waardoor men sneller zal kiezen voor het polijsten van de vloer.

Bij het schuren van de marmeren vloer zullen muren moeten worden afgedekt met plastic en moeten meubels uit kamers worden gehaald. Daarbij is het schuren van de marmeren vloer een kostbare en tijdrovende klus. Over het algemeen kunnen specialisten tien tot vijfentwintig vierkante meter voor u schuren in een dag.

Een marmeren vloer schoonmaken? Kies voor polijsten!
Een minder ingrijpende manier van een marmeren vloer schoonmaken is het polijsten van de vloer. Bij het polijsten van de vloer wordt een veel dunner laagje van de toplaag van de marmeren vloer verwijderd. Deze vorm van een marmeren vloer schoonmaken is vooral gebruikelijk als de marmeren vloer een doffe kleur heeft gekregen of als de vloer een groot aantal oppervlakkige krasjes van bijvoorbeeld zand bevat.

Bij deze manier van een marmeren vloer schoonmaken maakt men gebruik van een speciale boenmachine en verschillende polijstpads. Deze polijstpads verschillen in grofheid van zeer een grove, naar een middelgrove en een fijne structuur. Tijdens de eerste fase van het polijsten maakt men gebruik van de grove polijstpad om de bovenste laag licht te schuren. Hierbij worden de cellen van het marmer geopend en zal het marmer enigszins poreus worden. In de tweede en derde fase van het polijsten krijgt de marmeren vloer z’n oorspronkelijke glans enigszins terug.

Marmeren vloer schoonmaken en impregneren
Een marmeren vloer schoonmaken kunt u afsluiten met het impregneren van de vloer, zeker als u kiest voor het schuren of polijsten van het marmer. Bij het impregneren van een vloer brengt u een speciale laag aan, die de vloer een vuil- en vochtafstotende werking geeft.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden