Een natuursteen vloer impregneren kan raadzaam zijn wanneer u een vloer van bijvoorbeeld marmer of graniet heeft. Men noemt een natuursteen vloer impregneren ook wel eens hydrofoberen, wat op hetzelfde neerkomt. Het impregneren van een vloer wordt gedaan omdat minerale bouwmaterialen door vocht kunnen worden aangetast. Denk bijvoorbeeld aan vocht wat op uw vloer terechtkomt tijdens het vallen van een glas drinken, het dweilen van de vloer en soortgelijke situaties. Wanneer het vocht in de materialen kan dringen leidt dit onder meer tot een reductie van de warmte-isolatie, kristallisatie door indringende zouten en in sommige gevallen ook tot lekkages. Daarbij vormt het vocht een voedingsbodem voor verschillende soorten schimmels. Tenslotte kan het vocht schadelijke stoffen bevatten die de natuursteen aantasten.

Door een natuursteen vloer te impregneren voorkomt u dat het vocht in uw vloer trekt en daarmee de natuursteen aantast. Met het impregneren van uw vloer reduceert u de vochtopname van uw natuursteen vloer. Naast een natuursteen vloer impregneren, kiezen ook veel mensen voor het impregneren van bijvoorbeeld een travertin vloer.

Wat houdt het impregneren van een natuursteen vloer in?
Een natuursteen vloer impregneren betekent het doordringen van de natuursteen met een andere stof. Dankzij het impregneren wordt de vloer waterafstotend, waterbestendig en schimmelwerend. Zo blijft de natuursteen vloer voor een langere tijd mooi! Een ander voordeel aan een natuursteen vloer impregneren is dat de aangebrachte laag brandvertragend werkt.

Door uw natuursteen vloer te impregneren met kwalitatief goede impregneermiddelen zal de stof tot in de steen doordringen en zich hier verankeren. Zo blijft het oppervlakte van de natuursteen vloer voor een langere periode vocht- en vuilafstotend. Door gebruik te maken van een speciaal oplosmiddel of een verhoogde druk is het mogelijk om het impregneerproces te versnellen.

Wanneer een natuursteen vloer impregneren?
Het impregneren van een natuursteen vloer wordt over het algemeen gedaan nadat een vloer nieuw gelegd is of als er (verschillende) behandelingen op de vloer zijn uitgevoerd. Denk aan het reinigen, schuren of polijsten van een natuursteen vloer. Een natuursteen vloer impregneren zonder een van deze behandelingen wordt vrijwel nooit gedaan. Bij deze behandelingen wordt de bovenlaag van de natuursteen vloer enigszins aangetast. Door een natuursteen vloer te impregneren krijgt deze zijn vocht- en vuilafstotende laag terug.

Zelf een natuursteen vloer impregneren
Een natuursteen vloer impregneren kunt u laten doen, maar vaak ook zelf doen. Het is van de eigenschappen van een vloer afhankelijk hoe vaak en op welke manier u deze het beste kunt impregneren. Zo is leisteen bijvoorbeeld veel gevoeliger voor een verkleuring dan marmer. Mocht u vragen hebben over de beste impregneermethode voor uw natuursteen vloer, dan kunt u hierover advies inwinnen bij de leverancier van de vloer. Op internet vindt u verschillende instructievideo’s waarin het impregneren van een natuursteen vloer wordt uitgelegd. Om een natuursteen vloer te kunnen impregneren heeft u een impregneermiddel nodig, die u heel eenvoudig online kunt bestellen. Er zijn verschillende webwinkels waarin impregneermiddelen voor een natuursteen vloer worden aangeboden. Impregneermiddelen worden vaak ook in bouwwinkels aangeboden.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden