Een marmeren vloer polijsten kan interessant zijn wanneer uw vloer een doffe kleur krijgt of wanneer de vloer verschillende kleine krassen bevat. Deze krassen ontstaan vaak doordat u en uw gezinsleden zand mee naar binnen nemen onder uw schoenen. Zand heeft een sterk schurende werking waarmee de toplaag van de marmeren vloer wordt aangetast. Daarbij zorgt het zand voor krassen als u met het zand onder uw schoenen over de vloer loopt. Het is in dergelijke situaties vaak niet voldoende om de vloer eens per week te stofzuigen of op andere manieren te reinigen.

Naast een marmeren vloer polijsten kunt u er ook voor kiezen om een marmeren vloer te schuren. Een marmeren vloer schuren kan interessant zijn als uw vloer diepere krassen of grotere beschadigingen bevat. Het verschil tussen een marmeren vloer polijsten en schuren zit voornamelijk in de dikte van de laag die verwijderd wordt tijdens het onderhoud van de vloer.

Hoe werkt een marmeren vloer polijsten?
Voor het polijsten van een marmeren vloer of andere soorten natuursteen heeft u een speciale polijstmachine en polijstpads nodig. Deze polijstpads worden in verschillende soorten aangeboden, waarbij het verschil voornamelijk in de grofheid van de pad zit. U kunt ervoor kiezen om een marmeren vloer zelf te polijsten of om dit te laten doen door een specialist. Mocht u zelf een marmeren vloer polijsten, dan kunt u de benodigde apparaten bij verschillende bedrijven huren.

Een marmeren vloer polijsten bestaat uit verschillende fases, waarbij respectievelijk een grove, een middelgrove en een fijne polijstpad gebruikt worden. In de eerste fase van het polijsten wordt de toplaag van de marmeren vloer licht geschuurd, waarbij de cellen van het marmer worden geopend. De eerste fase zorgt ervoor dat de vloer egaal wordt en dat oppervlakkige krassen niet langer zichtbaar zijn.

In de tweede fase gebruikt men een middelgrove polijstpad, waarbij het begin van de nieuwe toplaag wordt gelegd. Na deze fase zult u tevens het begin van de oorspronkelijke glans van de marmeren vloer terugzien. De derde fase maakt het polijsten compleet, waarna de glans weer volledig terug zou moeten zijn. In deze fase worden de cellen van de vloer grotendeels gesloten, zodat deze bestand zijn tegen vocht. Het is heel gebruikelijk om de derde fase een aantal keer te herhalen om een optimaal resultaat te behalen.

Een marmeren vloer polijsten en impregneren
Een marmeren vloer polijsten is vaak niet voldoende om de vloer volledig te herstellen. In veel gevallen wordt de marmeren vloer na het polijsten nog geïmpregneerd, waarmee een beschermende, vocht- en vuilafstotende laag op het marmer wordt aangebracht. Als er in dit geval vocht op de vloer terechtkomt dan kunt u dit heel eenvoudig met een doekje afnemen en zal het vocht niet in het marmer trekken. Wanneer dit wel zou gebeuren, ontstaat er vaak schade aan de vloer.

Ook kunt u ervoor kiezen om een synthetische beschermlaag van was (acrylfilm) op de marmeren vloer aan te brengen na het polijsten. Deze beschermlaag beschermt de vloer tegen slijtage door zand.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden