Een travertin vloer polijsten is de perfecte manier om een travertin vloer z’n oorspronkelijke glans terug te geven. Naarmate een vloer ouder wordt kan er een doffe laag over de vloer heen komen te liggen, evenals dat er kleine krasjes zichtbaar worden. Dit geldt niet alleen voor travertin vloeren, maar ook voor vloeren van een ander type natuursteen. Door een travertin vloer te polijsten gaat u de doffe kleur tegen! Travertin vloeren zijn natuurproducten die een hoge kwaliteitswaarde hebben, waardoor u een leven lang kunt blijven genieten van een travertin vloer mits u deze op de juiste manier onderhoudt.

Naast de mogelijkheid om een travertin vloer te polijsten kunt u ook kiezen voor andere vormen van travertin voer onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan een travertin vloer schuren of een travertin vloer impregneren.

Een travertin vloer polijsten, hoe werkt het?
Wanneer u ervoor kiest om een travertin vloer te polijsten kunt u een specialist inschakelen voor het uitvoeren van de polijstwerkzaamheden. U kunt een travertin vloer ook zelf polijsten, mits u de beschikking heeft over een polijstmachine en verschillende polijstpads. Deze kunt u bij verschillende bedrijven huren, als u de apparaten niet zelf in huis heeft! Om een optimaal resultaat te bereiken kan het echter verstandiger zijn om de hulp van een externe professional in te schakelen.

Een travertin vloer polijsten verloopt in vier verschillende fases:
– Fase 1: in de eerste fase van een travertin vloer polijsten maakt men gebruik van een grove polijstpad. Met deze polijstpad wordt de vloer licht geschuurd om de cellen van de vloer te openen. In deze fase worden ook de lichte krasjes van de vloer verwijderd. De vloer kan na deze eerste fase poreus zijn en een matte kleur hebben.
– Fase 2: de tweede fase van het polijsten betreft het opbouwen van de vloer, waarbij de cellen langzaam weer gedicht worden. De travertin vloer zal in deze fase z’n oorspronkelijke glans al gedeeltelijk terugkrijgen.
– Fase 3: in de laatste fase van het polijsten van een travertin vloer gebruikt men een fijne polijstpad. Na deze fase zult u de oorspronkelijke glans van de vloer weer herkennen. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om deze fase meerdere keren te doorlopen.
– Fase 4: tot slot wordt de vloer in de meeste gevallen geïmpregneerd na het polijsten ervan. Een travertin vloer polijsten betekent namelijk niet alleen dat de vloer z’n oorspronkelijke glans terugkrijgt, maar ook dat de toplaag van de vloer wordt aangetast. Door deze te impregneren zorgt u ervoor dat de toplaag een vocht- en vuilafstotende werking krijgt. De kans op nieuwe beschadigingen neemt hiermee af!

Alternatief voor een travertin vloer polijsten
Een travertin vloer polijsten is niet de enige optie die u heeft bij het onderhouden van de vloer. Met het polijsten van de travertin vloer is het bijvoorbeeld niet goed mogelijk om diepere krassen weg te werken. In dit geval kan het raadzaam zijn om een travertin vloer te schuren, waarbij een laag van 0,5 tot 3,0 millimeter van de vloer kan worden verwijderd.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden