Door de jaren heen kan een natuursteen vloer kleine beschadigingen oplopen en een doffe toplaag krijgen. Bij beschadigingen kunt u denken aan kleine krasjes, stukjes steen die missen, of soortgelijke vormen van schade. Door een natuurstenen vloer te reinigen kunt u de kans op schade verkleinen en dit waar mogelijk wegwerken. Er zijn verschillende vormen van een natuurstenen vloer reinigen, denk aan: een natuursteen vloer polijsten, een natuursteen vloer impregneren of een natuursteen vloer schuren. Het is gebruikelijk om verschillende behandelingen met elkaar te combineren.

Probeer zand van uw vloer te mijden
Een van de grootste vijanden van een natuurstenen vloer is zand. Zand wordt dagelijks door uzelf en uw gezinsleden mee naar binnen genomen onder schoenen. Door de natuurstenen vloer te reinigen kunt u het zand tijdig van de vloer verwijderen om een ernstige slijtage of kleine krasjes tegen te gaan.

Daarbij is het aan te raden om de vloer na het reinigen te voorzien van een synthetische beschermlaag. Deze laag wordt over het algemeen gevormd door een dun laagje was (acrylfilm) over de bovenste laag van de vloer. Dit gaat het krassen van kleine zandkorreltjes op de vloer tegen, zodat de vloer z’n fraaie uitstraling langer behoudt. Zorg er wel voor dat de synthetische beschermlaag niet te dik is, anders zal het erg lastig zijn om deze laag een volgende keer te verwijderen bij het reinigen van een natuurstenen vloer.

Een natuurstenen vloer reinigen: polijsten en impregneren
Naast een natuurstenen vloer reinigen om zand van de vloer te weren, kunt u de vloer eens in de zoveel tijd polijsten en impregneren. Polijsten betekent dat u de natuurstenen vloer egaliseert en de doffe laag van de vloer verwijdert. Over het algemeen bestaat het polijsten van een natuurstenen vloer uit drie verschillende fases, waarbij in iedere fase een andere polijstpad gebruikt wordt.

Na zowel het polijsten van een vloer, als na een natuurstenen vloer reinigen door te schuren is het aan te raden om de vloer te impregneren. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de vochtopname van de vloer reduceert en er een vocht- en vuilafstotende laag over de toplaag van de vloer wordt aangebracht. Zo kan voorkomen worden dat het vocht in de vloer trekt, waarmee de vloer beschadigt. Ook is het zo makkelijker om een natuurstenen vloer te reinigen als er bijvoorbeeld een glas frisdrank gevallen is.

Zelf een natuurstenen vloer reinig of laten reinigen?
Het is vooral van de methode afhankelijk waarmee u een natuurstenen vloer reinigen wilt, of u dit zelf kunt doen of beter kunt laten doen. Er zijn verschillende gespecialiseerde bedrijven die u kunnen helpen bij het reinigen van een natuurstenen vloer. Zo weet u zeker dat het effect optimaal zal zijn! Als u er bijvoorbeeld voor kiest om de natuursteen vloer te schuren, heeft u speciale apparatuur nodig. Dit geldt ook voor het polijsten van een natuurstenen vloer. Vaak is het in zo’n situatie handiger om de hulp van een specialist in te schakelen, in plaats van het aanschaffen van deze apparatuur.

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden