Door de jaren heen kan een marmer vloer steeds doffer van kleur worden. Ook als u de marmer vloer op de juiste wijze onderhoudt! Een marmer vloer polijsten is in dit geval de ideale oplossing om de vloer z’n oorspronkelijke kleur te geven. Niet alleen een marmer vloer wordt vaak gepolijst, dit geldt bijvoorbeeld ook voor andere vormen van natuursteen zoals graniet of travertin. Marmer is in vergelijking met verschillende andere soorten natuursteen relatief zacht. Dit betekent dat de vloer sneller dof wordt en makkelijker beschadigd raakt.

Denk bijvoorbeeld aan het zand wat u en uw gezinsleden dagelijks mee naar binnen nemen. Zand heeft een schurende werking, waardoor de toplaag van uw marmer vloer al snel zal slijten. Daarbij kan zand zorgen voor kleine krasjes op uw vloer. Een marmer vloer polijsten maakt het mogelijk om deze krasjes te herstellen, zodat deze niet langer zichtbaar zijn.

Een marmer vloer polijsten in huis
Een marmer vloer polijsten in huis betekent dat u de vloer met een speciale boenmachine z’n oude glans teruggeeft en kleine, oppervlakkige krasjes verwijdert. De polijstmachine wordt in combinatie met verschillende polijstpads gebruikt tijdens het polijsten van de marmer vloer. Over het algemeen valt het polijstproces in vier verschillende fases op te delen, waarbij de vierde fase niet meer onder het polijsten zelf valt.

De vier fases van een marmer vloer polijsten:
– Fase 1: in de eerste fase van een marmer vloer polijsten maakt men gebruik van een grove polijstpad. Deze polijstpad zorgt ervoor dat de bovenste laag van de vloer licht geschuurd wordt. Door het schuren worden de oppervlakkige krassen van het vloeroppervlak verwijderd. Nadat de eerste fase is uitgevoerd zal de marmer vloer enigszins poreus zijn en heeft deze een matte kleur.
– Fase 2: tijdens de tweede fase komt de oorspronkelijke glans van de marmer vloer terug, door het gebruik van een middelgrove polijstpad. Deze polijstpad zorgt ervoor dat de toplaag weer wordt opgebouwd, nadat deze in de eerste fase sterk is aangetast.
– Fase 3: de derde fase van een marmer vloer polijsten wordt gedaan met een fijne polijstschijf. Het is heel gebruikelijk om deze fase meerdere keren uit te voeren, om een optimaal resultaat te behalen. De marmer vloer zal in deze fase z’n oorspronkelijke glans terugkrijgen.
– Fase 4: tot slot is het sterk aan te raden om de marmer vloer te laten impregneren. Met het impregneren van de vloer zorgt u ervoor dat er een vocht- en vuilafstotende laag op de toplaag van de vloer kom te liggen. Zo voorkomt u dat de vloer opnieuw beschadigd raakt of een doffe kleur krijgt.

Een marmer vloer polijsten met hulp van specialisten
Een marmer vloer polijsten betekent dat u de beschikking moet hebben over een polijstmachine en bijbehorende polijstpads. Deze apparaten kunt u bij verschillende bedrijven huren. Veel consumenten kiezen bij een marmer vloer polijsten echter voor de hulp van een specialist op dit gebied. Zo weet u zeker dat het uiteindelijke resultaat optimaal zal zijn!

Neem contact op

Bekijk ons werk
Vraag offerte aan

Offerte formulier
Copyright 2016 MisterMarble | Alle rechten voorbehouden