NATUURSTEEN VLOER REINIGEN

Reinigen en schoonmaken van een natuursteen vloer: marmer, terrazzo, travertin, granito, hardsteen..

Tijdens de bouw wordt verontreiniging van een natuursteen vloer vaak veroorzaakt door cementsluier, lijmresten, verf of kalkuitslag.

Om de natuursteen vloer weer schoon en glanzend te krijgen worden vaak, mede door gebrek aan kennis en ervaring, verkeerde middelen gebruikt met alle gevolgen van dien.

Hierdoor kan bij het reinigen van de vloer de natuursteen onnodig beschadigd raken. Door de natuursteen of marmer zorgvuldig te reinigen wordt dit voorkomen en blijft de natuursteen vloer schoon en stralend. Behalve zorgvuldigheid bij het reinigen van natuursteen vloeren is het ook belangrijk dat de juiste middelen worden gebruikt. Dit is afhankelijk van de staat en de soort natuursteen waarvan de vloer gemaakt is.

Het reinigen van marmer vloeren kan bijvoorbeeld op verschillende manieren:
- Reinigen met warm soda water, daarna goed afspoelen met warm water.
- Het marmer met ammonia afnemen, daarna droog wrijven en afspoelen.
Na het reinigen/schoonmaken van marmer vloeren wordt de natuursteen ingewreven met een speciale was. Dit kan het beste na het reinigen met ammonia. De was dient direct na het droog wrijven aangebracht te worden.

Voor het reinigen van marmer vloeren wordt het gebruik van azijn of reinigers op azijnbasis zeer afgeraden. Azijn reageert niet alleen met de kalkvlekken op het marmer, maar ook met het marmer zelf. Hierdoor wordt de natuursteen aangetast.

natuursteen reinigen
Copyright © MisterMarble